Informace č.: 10 – 2015 (Návrh nařízení vlády – připomínky)

10. 2. 2015

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám návrh Nařízení vlády o provedení § 101 a) zákona o sociálních službách. Jak jistě víte, od 1. ledna 2008 přešlo financování sociálních služeb na jednotlivé kraje. Pouze ti poskytovatelé, kteří mají celostátní působnost, mají nárok na dotaci z rozpočtu MPSV ČR. Kraje dle zákona o sociálních službách obdrží poměrnou část finančních prostředků ze státního rozpočtu na dotační řízení pro poskytovatele sociálních služeb v rámci své působnosti. Předložený návrh Nařízení vlády stanoví bližší podmínky pro čerpání dotace, lhůty pro výplatu dotace, formu a obsah žádosti kraje o poskytování dotace, kterou předkládá ministerstvu, lhůtu pro jejich podání a další náležitosti.

Vážení přátelé,

pokud byste měli připomínky k návrhu Nařízení vlády, prosím, abyste je adresovali na moji adresu v.krasa@nrzp.cz. Upozorňuji jen, že nemá cenu, abyste připomínkovali různá ustanovení zákona, ke kterým můžete mít oprávněné výhrady, ale v rámci Nařízení vlády je nelze řešit. Připomínky mi prosím pošlete do středy 18. 2. 2015. 

Přeji Vám všechno dobré. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit