Informace č.: 2 – 2014

4. 1. 2014

Vážení přátelé,

v důsledku nepovedené reformy bývalého ministra Drábka dochází opět ke kolapsu výplaty dávek. Jedná se především o dávky hmotné nouze a o dávky pro osoby se zdravotním postižením. Tento kolaps je způsoben tím, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zakázal užívat IT systém, který nasmlouval bývalý ministr Drábek, neboť software nebyl pořízen na základě řádného výběrového řízení. Pracovníci Úřadu práce se tak dostávají do obdobné situace, v jaké byli před rokem. Znamená to, že bude docházet i ke zpoždění vydávání rozhodnutí o přiznání jednotlivých dávek, či průkazů OZP.

Včera jsem o vzniklé situaci jednal s ministrem Františkem Koníčkem. Ubezpečil mě, že udělají všechno pro to, aby dopady na občany byly co nejmenší. Myslím, že v této situaci je lepší posečkat chvíli s jednotlivými žádostmi, například o výměnu průkazu a podobně. NRZP ČR bude celou situaci monitorovat. Pokud budete mít informace, že jsou celé oblasti, kde nedochází k výplatě dávek, prosím, popište mi situaci na moji adresu v.krasa@nrzp.cz. Pokusím se ve spolupráci s vedením  Úřadu práce ČR sjednat co nejrychlejší nápravu. Doufejme, že toto je poslední atak nepovedených reforem bývalého vedení MPSV ČR.

Přeji Vám všechno dobré.

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit