Informace č.: 89 – 2013

5. 12. 2013

Vážení přátelé,

včera se uskutečnila tisková konference v obchodním centu Galerie Harfa, kde NRZP ČR představila novou kampaň, jejíž tváří je populární zpěvačka Tereza Kerndlová. Cílem kampaně je upozornit na problematiku lidí se zdravotním postižením a oslovit veřejnost s žádostí o podporu projektů, které pomáhají lidem se zdravotním postižením.

Prvním počinem je zahájení sbírkové kampaně, která běží na webu KONTOPOMOCI.CZ. Naší ambicí je shromažďovat finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Prvním společným projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku Šimkovou z Plzně, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč.

Klárka potřebuje speciální elektrický vozík. Problém je v tom, že zdravotní pojišťovny odmítají hradit elektrický vozík dětem pod 10 let, protože prý nemají dostatek mentálních schopností k manipulaci s elektrickým vozíkem. Proto se musí u těchto dětí najít vždy nějaký sponzor.

Do podpory propagace kampaně se zapojili i někteří provozovatelé čerpacích stanic sdružených v České asociaci petrolejářského průmyslu a obchodu. Řidiči se na těchto pumpách setkají s plakáty, kde najdou návod, jak tuto iniciativu podpořit a budou si moci odnést i speciální letáky.

Obchodní centrum Galerie Harfa je pak prvním obchodním centrem v ČR, které se zapojilo do kampaně tím, že umístilo ve svých prostorách pokladničku, určenou na sbírku.

Vážení přátelé, dovoluji si Vás oslovit s žádostí, abyste nám pomohli co nejdříve sesbírat peníze na vozík pro Klárku. Rádi bychom, aby Klárka měla vozík ještě před vánoci a splnil se jí tak její velký sen.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz. Tento web nyní zprovozňujeme.

Přeji Vám všechno dobré.

 

S pozdravem

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit