Informace č.: 73 – 2013

4. 10. 2013

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám dopis senátorkám a senátorům, který jsem dnes odeslal jako naši reakci k Vládnímu návrhu zákonného opatření Senátu o změně daňových zákonů, v souvislosti s rekodifikací soukromého práva a o změně některých zákonů.

Senát příští týden bude projednávat poslední úpravu daňových zákonů, které je nezbytné přijmout v souvislosti s novým občanským zákoníkem. NRZP ČR je dlouhodobě přesvědčena, že nový občanský zákoník nepřináší zlepšení právního prostředí v ČR, i když přináší některé dílčí žádoucí věci. Z hlediska občanských sdružení je však tento zákon podle našeho mínění škodlivý.

Na základě podkladů z legislativního odboru NRZP ČR jsem připravil dopis, který by se měl na poslední chvíli snažit o zastavení účinnosti nového občanského zákoníku. Budu rád, když svými hlasy u svých senátorů nám pomůžete, aby senátoři o této věci vážně diskutovali a případně změnili účinnost občanského zákoníku.

 

Přeji Vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit