Vzdělávací projekt pro OZP

30. 7. 2013

Máte zájem zlepšit
svoje postavení na trhu práce?

Rádi komunikujete s lidmi?

Máte čas a chuť se vzdělávat?

Občanské sdružení Via Lucis Praha ve spolupráci s Nadací Charty 77 – Kontem Bariéry nabízí osobám se zdravotním postižením možnost zdarma se účastnit projektu „S námi máte šanci“ zaměřeného na zlepšování postavení osob se zdravotním postižením na trhu práce prostřednictvím komplexního podpůrného programu.

Co projekt nabízí

  • pracovní diagnostiku – posouzení předpokladů účastníků pro jejich potenciální pracovní uplatnění
  • motivační kurz – atraktivní formou seznámení např. s těmito tématy: osobní kompetence a potenciál, základy komunikace se zaměstnavatelem, orientace na trhu práce, zpracování profesního životopisu aj.
  • rekvalifikační kurzy – účastník projektu si zvolí rekvalifikační kurz na základě svých preferencí a na základě doporučení z diagnostické zprávy
  • odbornou praxi – praxe účastníků v reálném prostředí partnerských organizací
  • pracovní uplatnění – možnost pracovního uplatnění účastníků v partnerských organizacích minimálně na dobu 4 měsíců s vyhlídkou dalšího prodloužení
  • individuální a skupinové poradenství – podpora účastníků při vyhledávání a udržení zaměstnání

Pro koho je projekt určen

Pro osoby se zdravotním postižením, včetně osob duševně nemocných, které mají trvalé bydliště na území hl. m. Prahy anebo se zde více než polovinu roku zdržují. Účast v projektu je bezplatná.

Získejte cenné teoretické znalosti a pracovní zkušenosti pod vedením zkušených mentorů. Na základě úspěšného absolvování rekvalifikačního kurzu získáte osvědčení o nové kvalifikaci.

Přihlášku do projektu a více informací naleznete na webových stránkách

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit