Informace č.: 50 – 2013

3. 6. 2013

Vážení přátelé, 

v příloze vám posílám informaci o opatřeních, která připravila NRZP ČR v souvislosti se současnými povodněmi. Možnosti NRZP ČR jsou sice omezené, ale jsme schopni zprostředkovat nějakou pomoc. Rozhodli jsme se nabídnout pomoc všem, kterým, v souvislosti s povodněmi, budou poškozeny kompenzační pomůcky, nebo budou zcela zničeny. Máme možnost zprostředkovat kontakty na půjčovny kompenzačních pomůcek, případně urychlit jejich zapůjčení u zdravotních pojišťoven. Vyhlásili jsme sbírku, která by mohla pomoci v případě řešení urychleného nákupu kompenzačních pomůcek. Pokud byste věděli o lidech, kteří se dostali do této obtížné situace, prosím zprostředkujte kontakt na NRZP ČR. 

Vážení přátelé,

v sobotu 1. června 2013 se uskutečnilo shromáždění občanů v Janských lázních na podporu Dětské léčebny Vesna a celého lázeňství. Shromáždilo se přibližně 250 – 300 lidí, což na tak malé městečko jako jsou Janské lázně je velmi mnoho. Po demonstraci byl ustaven krizový štáb o jehož složení vám posílám zprávu. Pokračuje sběr podpisů pod petici k záchraně lázeňství, jejíž text i petiční archy najdete na webových stránkách www.nrzp.cz. Krizový štáb rozhodl, že podpisy pod petici budou sbírány do 15. června 2013. Prosím, abyste věnovali pozornost této petici. Ona není důležitá jenom pro léčebnu Vesna, ale také pro záchranu lázeňství jako takového. Lázně potřebujeme všichni poměrně často. Nová indikační vyhláška výrazným způsobem omezuje naše využívání lázeňské péče. Je důležité, aby ministerstvo změnilo indikační vyhlášku, která omezuje počet dní lázeňské péče a vyřazuje některé diagnózy z lázeňské péče. Je třeba se proti tomu postavit. Petiční archy posílejte na adresu paní RNDr. Hana Pánková, Na Tržišti 1090, 256 01 Benešov. 

Děkuji vám v této věci za spolupráci. Krizový štáb rozhodl o dalších akcích, které budou na záchranu lázeňství. O těchto akcích vás budeme včas informovat. 

Přeji vám všechno dobré. 

S pozdravem 

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit