Informace č.: 22 – 2013

7. 3. 2013

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám článek, který vyšel v úterý na Aktuálně.cz. NRZP ČR je často kritizována, že se příliš věnuje problému sKarty. 

Domnívám se, že právě uvedený článek jasně dokumentuje, že celý nový systém výplaty dávek, do kterého patří i sKarta, byl vymyšlen jenom proto, aby se z MPSV ČR vyvedly peníze pro různé firmy. Tvrzení pana Drábka, že se tímto systémem ušetří stovky miliónů korun byla lživá, tak jako byla lživá další tvrzení, že sKarta zlepší komfort klientům. Kdybychom my nezačali tento boj, tak možná dneska si toho nikdo ani nevšiml. Měli bychom všichni povinně účty v České spořitelně a další a další věci. 

Vážení přátelé,

zákon, který předložila paní ministryně L. Müllerová, a který jsem Vám v úterý poslal, je velmi problematický, už právě proto, že zavádí platbu za složenku při doručování dávek. To je velký problém, protože například příspěvek na mobilitu je poměrně malá částka a ještě se z ní bude ukrajovat za platbu. Budeme se snažit, aby tento zákon nebyl přijat a věřím, že nám v této věci budete nápomocni svým aktivním přístupem. 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit