Informace č.: 15 – 2013

22. 2. 2013

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám dva legislativní návrhy a prosím Vás o jejich připomínkování. 

Prvním návrhem je návrh na změnu zásad vlády pro poskytování dotací. Tento návrh se týká nás všech a proto je důležité, abyste se na něj podívali a případně mi poslali Vaše připomínky. Bohužel připomínky musíme odevzdat nejdéle 1. Března 2013, proto Vás prosím o vaše připomínky do středy 27. 2. 2013. 

Druhým materiálem je návrh zákona o rejstříku spolků. I tento zákon se dotýká nás všech, a proto je důležité, abyste se k němu mohli vyjádřit. Prosím o Vaše připomínky nejdéle do pátku 1. 3. 2013. 

Všechny připomínky piště na adresu v.krasa@nrzp.cz. Děkuji Vám za spolupráci.

 

Vážení přátelé,

posílám Vám odkaz na zajímavý článek z iDnes o sKartě. 

http://ekonomika.idnes.cz/princip-skarty-si-patentovala-firma-zaluje-ministerstvo-pmg-/ekonomika.aspx?c=A130221_222630_ekonomika_brd 

 

Ukazuje se, že sKarta bude mít stále více a více problémů. Teď je na MPSV ČR je podána žaloba kvůli pantové ochraně. Kdyby byl použit patentový systém, tak by karta byla pouze pro skupiny lidí, kteří zneužívají dávky. Stále více se však ukazuje, že smyslem sKarty nebylo zabránit zneužívání dávek, ale vytvořit penězovod před Českou spořitelnu. 

a přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit