Informace č.: 94 – 2012

29. 11. 2012

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám návrh opčního protokolu k Úmluvě OSN o právech osob se zdravotním postižením. Pokud bude opční protokol přijat, Vláda ČR tím splní ustanovení v Národním plánu podpory a integrace osob se zdravotním postižením. Opční protokol k Úmluvě je velmi důležitou věcí a byl přijat již mnoha státy, které ratifikovaly Úmluvu OSN o právech osob se zdravotním postižením. Umožňuje, aby stížnost na porušení Úmluvy podala jednotlivá osoba.

 

Dále Vám posílám stanovisko Vlády ČR, které včera vláda přijala k senátnímu návrhu zákona, kterým se mění zákony související se zavedením Karty sociálních systémů – sněmovní tisk č. 838. Vláda zamítla tento návrh, což je však více méně formální věc. Vláda v zásadě zamítá všechny návrhy opozičních politiků. Návrh zákona bude nyní projednáván v Poslanecké sněmovně. 

Vážení přátelé,

v úterý jsem Vám psal informaci, ve které jsem Vás vyzval, abyste napsali na svoje Úřady práce sdělení o tom, že nesouhlasíte s předáváním osobních údajů České spořitelně. Dnešního dne jsem odeslal doporučeným dopisem svému ÚP toto sdělení: 

Vážení, sděluji Vám, že v souladu s § 5, odst. 4 a odst. 8 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů vyslovuji svůj nesouhlas s tím, aby moje osobní údaje byly z databáze Úřadu práce ČR poskytnuty dalšímu komerčnímu subjektu, například České spořitelně a.s. k dalšímu zpracování. 

Věřím, že mne budete následovat.

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit