Informace č.: 74 – 2012

24. 9. 2012

Vážení přátelé, 

již 14 dní jsem stále častěji Vámi upozorňován, že jste v měsíci září neobdrželi příspěvek na péči a příspěvek na mobilitu, případně další dávky. 

O této věci jsem hovořil s generálním ředitelem Úřadu práce s JUDr. Jiřím Kubešou, který mi sdělil následující informaci. Úřad práce přechází z OK Systému na nový software při rozesílání peněz. Tím došlo k určitému zdržení výplat. Byl jsem však ubezpečen, že všechny dávky budou doručeny do konce měsíce září. Jsem v tom velmi skeptický. Do konce měsíce však nemůžeme nic dělat, protože zákon nestanoví den výplaty, pouze stanoví, že dávky musí být vyplaceny v měsíci, ke kterému se vztahují. To znamená, že musí být vyplaceny do konce měsíce září. 

Pokud byste neobdrželi tyto dávky do pátku 5. 10. 2012, prosím Vás, abyste mne okamžitě informovali a já budu kontaktovat osobně pana ministra J. Drábka. Nevyplacení dávek v prvním týdnu měsíce října bych považoval za selhání systému. 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit