Smuteční průvod u příležitosti uzavření stanice metra Národní třída

9. 7. 2012

Stanice metra Národní třída bude dva roky mimo provoz

Naší reakcí je Smuteční pochod v černém, na který bychom Vás rádi pozvali. Sejdeme se v úterý 10.6. v 10:30 u výtahu v ulici M.D.Rettigové, kde zazní smuteční řeč, položíme květiny, zapálíme svíce a pak za zvuků smuteční kapely odejdeme směrem k nejbližší bezbariérově přístupné stanici na trase „B“ Florenci. Oblečte se do černého a doražte, má to smysl! Uzavření stanice Národní třída by bylo snesitelnější, kdyby byla přístupná tramvajová zastávka Lazarská (slíbeno na minulý rok) a stanice metra Můstek (slíbeno na tento rok). Vedení hlavního města k naší lítosti ustupuje i od dalších dohodnutých bezbariérových úprav. Jediným důvodem je nedostatek finančních prostředků, které zmizely v tunelu Blanka a dalších tunelech. Upozornění pro účastníky Smutečního pochodu: 10.6. již nebude možné na Národní třídě vystoupit. Nejbližší bezbariérové stanice metra „B“ Florenc a Smíchovské nádraží. Jinak ještě Muzeum a Hlavní nádraží.

Přispějte svými zkušenostmi s bariérami v Praze na blog Aktualne.cz

Server Aktualne.cz nabídl možnost blogu, ve kterém se pravidelně věnuji tématu bariér ve veřejném životě. Poslední tři blogy obsahují konkrétní zkušenosti konkrétních lidí. Přidejte se (dejte vědět dalším) a pošlete mi v odpovědi své zkušenosti s bariérami v Praze (v dopravě i kdekoliv), ideálně i s fotografií. 

Jak konkrétně bariéry ovlivňují Váš život? Pro inspiraci nabízím odkazy na zmiňované tři blogy:

Karolína Chloubová: Národní třídu čeká smuteční pochod v černém
Karel Chlouba: Vedlejší efekty společenského života a MFF Karlovy Vary
Emma a Kuba Dostálovi: Žijeme na malinkém bezbariérovém ostrůvku…

Z Asistence přejeme všem krásné léto.

www.asistence.org

www.facebook.com/Asistence

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit