Informace č.: 50 – 2012

22. 6. 2012

Vážení přátelé, 

dnes se uskutečnilo avizované jednání s panem ministrem J. Drábkem ve věci výplaty sociálních dávek. Po hodinovém jednání jsme bohužel nedospěli k žádnému kompromisu, který by byl pro NRZP ČR přijatelný. Pan ministr připouští posílání dávek formou poštovní poukázky, ale pouze v individuálních případech. My jsme však trvali na tom, že lidé, kteří dnes pobírají dávky prostřednictvím poštovní poukázky a vyhovuje jim to, je budou pobírat touto formou i po převzetí  tzv. sKarty. Vzhledem k tomu, že jsme nedokázali najít kompromis, NRZP ČR se pokusí změnit zákon. O podrobnostech Vás budu informovat příští týden. 

Vážení přátelé,

V příloze Vám posílám současně e-mail od paní poslankyně Lenky Kohoutové o tom, že podporuje naše úsilí o zachování současného stavu ve způsobu vyplácení dávek. 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit