Informace č.: 29 – 2012 – Demonstrace 21.4.2012

3. 4. 2012

Vážení přátelé, 

předsednictvo NRZP ČR rozhodlo připojit se ke společné platformě odborů, občanských iniciativ a sdružení k přípravě celostátní demonstrace, která se uskuteční  sobotu 21. dubna 2012 od 13:00 hodin v Praze na Václavském náměstí.  Chceme tím vyjádřit naši nespokojenost s průběhem sociální a zdravotní reformy, která se nás velmi dotýká. 

Odbory, občanské iniciativy, pacienti, důchodci, zdravotně postižení a další se shodují v tom, že vláda Patra Nečase by měla stáhnout asociální reformy. Pokud tak neučiní, měla by podat demisi a po té by měly být vyhlášeny předčasné volby. Na Václavském náměstí bude vyhrazen zvláštní sektor pro osoby se zdravotním postižením. Demonstrace bude probíhat tak, že vyjde průvod od Vysoké školy ekonomické v Praze 3 na Žižkově a tento průvod bude směřovat na Václavské náměstí. Již jsem sdělil organizátorům, že osoby se zdravotním postižením se pravděpodobně průvodu neúčastní, a že se shromáždí před 13 hodinou na Václavském náměstí. Jednotlivé odborové organizace organizují dopravu účastníků, ale pouze v omezeném množství. Budeme kontaktovat jednotlivé regionální pracovníky a pokusíme se s nimi dohodnout, zda by bylo možné jejich dopravu využít pro osoby se zdravotním postižením. Bližší podrobnosti o této demonstraci najdete na adrese www.stopvlade.cz

Velmi bychom uvítali, kdybyste se v co největším počtu mohli této demonstrace účastnit. Víme, že pro mnohé z Vás to bude obtížné, ale přesto musíme i my dát o sobě vědět, že současná vláda nám připravuje jednu špatnou zprávu za druhou. Každý týden se pravidelně schází koordinační skupina, ve které je i NRZP ČR a připravuje tuto demonstraci. O dalších podrobnostech této demonstrace Vás budeme průběžně informovat. 

Přeji Vám všechno dobré 

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit