Celonárodní demonstrace dne 21. dubna 2012 od 13:00 na Václavském náměstí

3. 4. 2012

a3_demonstrace_21_4_th
Předsednictvo NRZP ČR se rozhodlo připojit ke společné platformě odborů, občanských iniciativ a sdružení k přípravě celostátní demonstrace, která se uskuteční  sobotu 21. dubna 2012 od 13:00 hodin v Praze na Václavském náměstí.  Chceme tím vyjádřit naši nespokojenost s průběhem sociální a zdravotní reformy, která se nás velmi dotýká. 

Odbory, občanské iniciativy, pacienti, důchodci, zdravotně postižení a další se shodují v tom, že vláda Patra Nečase by měla stáhnout asociální reformy. Pokud tak neučiní, měla by podat demisi a po té by měly být vyhlášeny předčasné volby. Na Václavském náměstí bude vyhrazen zvláštní sektor pro osoby se zdravotním postižením. Demonstrace bude probíhat tak, že vyjde průvod od Vysoké školy ekonomické v Praze 3 na Žižkově a tento průvod bude směřovat na Václavské náměstí. Již jsem sdělil organizátorům, že osoby se zdravotním postižením se pravděpodobně průvodu neúčastní, a že se shromáždí před 13 hodinou na Václavském náměstí. Jednotlivé odborové organizace organizují dopravu účastníků, ale pouze v omezeném množství. Budeme kontaktovat jednotlivé regionální pracovníky a pokusíme se s nimi dohodnout, zda by bylo možné jejich dopravu využít pro osoby se zdravotním postižením. Bližší podrobnosti o této demonstraci najdete na adrese www.stopvlade.cz.

 

Velmi bychom uvítali, kdybyste se v co největším počtu mohli této demonstrace účastnit. Víme, že pro mnohé z Vás to bude obtížné, ale přesto musíme i my dát o sobě vědět, že současná vláda nám připravuje jednu špatnou zprávu za druhou. Každý týden se pravidelně schází koordinační skupina, ve které je i NRZP ČR a připravuje tuto demonstraci. O dalších podrobnostech této demonstrace Vás budeme průběžně informovat.

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit