Informace č.: 8-2012 – Petice

25. 1. 2012

Vážení přátelé, 

zjistili jsme , že petice proti zrušení prodlouženého rodičovského příspěvku, o kterém jsem Vás včera informoval, byla nám z neznámých důvodů, ukončena. 

Píšu Vám to proto, abyste zbytečně nezkoušeli petici podpořit. Je mi to velmi líto, ale vyhlašovatel petice se rozhodl vytvořit novou petici, čímž ukončil stávající petici. Považuji to za chybný krok, což jsem také vyhlašovateli petice sdělil. 

Přeji Vám všechno dobré.

 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

 

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám odkaz na petici za navrácení prodlouženého rodičovského příspěvku pro rodiče dětí se zdravotním postižením. 

Úpravou zákonů, které byly přijaty od 1. ledna 2012 došlo k výraznému propadu příjmů právě u rodin, které pečují o dítě se zdravotním postižením.

Zcela neúnosná je situace u maminek, které zůstaly se svými dětmi se zdravotním postižením samy. I když se nám podařilo na poslední chvíli prosadit, že tyto rodiny mají možnost požádat o mimořádnou okamžitou výpomoc z důvodu péče o dítě se zdravotním postižením, přesto je situace velmi vážná. 

Pokud si otevřete přiložený odkaz, můžete elektronicky podpořit svým hlasováním tuto petici. Jen chci upozornit, že elektronická petice není podle zákona o peticích, a tudíž je to spíše jen podpora občanů k určitému návrhu. Politici se však nemusí tímto podnětem zabývat a ani jej nebude projednávat Petiční výbor Poslanecké sněmovny. Přesto bych byl rád, kdybyste tuto petici v elektronické podobě podepsali. 

Odkaz :

http://www.petice24.com/petice_za_navraceni_mateske_pro_matky_postienych_dti_a_za_det

 

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása

předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit