Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci pozměňovacího návrhu novely zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění

21. 10. 2011

Vážení přátelé,

 

v úterý 18. října 2011 jsem se v rámci konference na Medical Fair potkal s panem ministrem zdravotnictví L. Hegerem, kde jsme spolu hovořili o problému potravin jako jediného léčebného prostředku. Na základě tohoto rozhovoru jsme připravili pozměňovací návrh novely zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, který by měl vyřešit tento velmi dramatický problém. Pokud by nebyla novela provedena, tak lidé s metabolickými poruchami by si museli hradit veškeré speciální potraviny sami. Cena těchto potravin je podle druhu nemoci od 150 – 300 tisíc korun ročně. To znamená, že pro tyto rodiny by se staly nezbytné potraviny nedostupné.

 

V příloze Vám posílám pozměňovací návrh a prosím Vás, abyste oslovili poslance ve svém okolí a požádali je o pomoc. Pozměňovací návrh jsme předali také poslankyním J. Chalánkové (TOP 09), L. Kohoutové (ODS), V. Lesenské (ČSSD) a D. Navrátilové (VV).

 

Věřím, že v této naší snaze uspějeme, neboť pan ministr slíbil určitou součinnost v této věci.

 

Přeji Vám všechno dobré.

 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit