Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci petiční akce „Ano charitě“

21. 10. 2011

Vážení přátelé,

 

v současné době máme sebráno pod peticí „Ano charitě“ více jak 8 tisíc podpisů. Koalice se v průběhu tohoto týdne dohodla na způsobu rozdělování odvodů od loterních společností. Odvody mají být poukazovány pouze do veřejných rozpočtů. To je zásadní průlom, který zabraňuje tomu, aby mohly obdržet příspěvek od loterijních společností nadace a nadační fondy. Dnes jsme odeslali dopis poslancům, ve kterém jim vysvětlujeme co se stane, když bude přijat zákon, který odvede všechny peníze od loterijních společností do veřejných rozpočtů. Posílám Vám tento dopis jako přílohu.

 

Vzhledem k tomu, že novela loterijního zákona, která by měla do budoucna zlikvidovat možnost příspěvku na veřejně prospěšné účely bude v Poslanecké sněmovně projednávána až v týdnu od 1. listopadu, rozhodl se petiční výbor prodloužit sběr podpisů pod petici „Ano charitě“ až do 30. října 2011. Proto Vás prosím, abyste nadále sbírali podpisy a posílali nám petiční archy buď neskenované na adresu v.krasa@nrzp.cz a nebo poštou na adresu NRZP ČR, Partyzánská 1/7, 170 00 Praha 7.

 

Přeji Vám všechno dobré a děkuji Vám za vaši iniciativu.

 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR
Dopis poslancům (doc)

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit