Vzdělávací kurzy pro sociální pracovníky a pracovníky v sociálních službách

2. 9. 2011

 

Vzdělávací kurzy pro sociální pracovníky a pracovníky v

sociálních službách akreditované u MPSV ČR

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR po dlouhá léta usilovala o nový systém sociálních služeb, který by zajišťoval podstatné posílení kompetencí osob, jež tyto služby potřebují. Nový zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, byl nakonec přijat v roce 2006. Mimo posílení kompetencí uživatelů stanovuje podmínky výkonu práce v zařízeních sociálních služeb. S rozvojem celého tohoto odvětví je však nezbytné zajistit kvalitu poskytované péče a odbornou připravenost jednotlivých pracovníků. NRZP ČR si je vědoma své odpovědnosti v této oblasti, neboť celou tuto zásadní systémovou změnu iniciovala. Proto také vyvinula vzdělávací program, který umožní jednotlivým poskytovatelům sociálních služeb, aby naplnili povinnost odborného vzdělávání svých pracovníků, a to v minimálním rozsahu 24 hodin ročně. Lektoři, kteří budou přednášet v jednotlivých odborných kurzech, jsou lidé s velkou erudovaností, ale i vlastní zkušeností. Mnoho z nich má zdravotní postižení, ale zároveň i zkušenosti jako poskytovatelé sociálních služeb. Proto mohou danou problematiku představit jak z pohledu uživatele, tak poskytovatele služby. Snažili jsme se maximálně cenově přizpůsobit jednotlivé kurzy tak, aby byly co nejpřijatelnější pro všechny, kteří se přihlásí do jednotlivých vzdělávacích modulů.

Věřím, že naše vzdělávací kurzy, akreditované u MPSV ČR, pomohou ke zkvalitnění úrovně sociálních služeb a ke spokojenosti uživatelů.  S dotazy, objednávkami a požadavky se obracejte na Bc. Jana Holmanová, koordinátorku vzdělávání NRZP ČR, e-mail: j.holmanova@nrzp.cz.

Těším se na setkání s Vámi a věřím, že si z jednotlivých vzdělávacích modulů vyberete to, co budete považovat za nejdůležitější z hlediska svých potřeb.

 

Václav Krása

předseda NRZP ČR

 

Přihláška do kurzů (doc)

Přihláška do kurzů on-line zde »

 

Kurzy budou začínat v 9:00 hod. Při větším množství účastníků z jedné firmy/organizace je možné, aby lektor přijel do firmy/organizace. V opačném případě se kurzy konají v zasedací místnosti NRZP ČR, Partyzánská 7, Praha 7 – Holešovice.

V případě nedostatečného počtu přihlášených si vyhrazujeme právo kurz 5 pracovních dnů před termínem zrušit.

 

Přehled vzdělávacích kurzů Praha

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit