Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci připravovaného happeningu proti zdravotnické reformě

1. 7. 2011

Vážení přátelé,

 

dovoluji si Vás upozornit na připravovaný Happening proti zdravotnické reformě, který se uskuteční 12. července 2011 od 12:05 hodin v Praze na Palackého náměstí. Happening připravuje Odborový svaz pracovníků ve zdravotnictví a sociální péči. NRZP ČR je jedním z partnerů tohoto happeningu. Vzhledem k tomu, že jde o velmi vážné věci, které dlouhodobě mohou poškodit přístup osob se zdravotním postižením ke zdravotní péči, chci Vás požádat, abyste se happeningu pokud možno účastnili ve větším počtu.

 

Na happeningu NRZP ČR se Vás sešla asi stovka. Velmi bychom přivítali, kdybyste tentokrát se dostavili ve větším počtu. NRZP ČR bude mít možnost na happeningu prezentovat také svoje výhrady a názory na připravovanou reformu zdravotnictví. Reforma zdravotnictví vůbec neodpovídá evropským standardům. Je asociální a postihuje především lidi s nízkými příjmy, a tudíž také osoby se zdravotním postižením. Pokusíme se, aby v Praze bylo k dispozici co nejvíce vozů bezbariérové dopravy a abychom Vám tak umožnili dopravu na místo happeningu. Po happeningu se uskuteční pochod k Poslanecké sněmovně.

 

Ve čtverek příští týden Vám pošlu podrobnosti kam zavolat pro bezbariérovou dopravu a objednat si jí předem.

 

Přeji Vám všechno dobré.

 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit