Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci projednávání novely zákona o veřejném zdravotním pojištění v Poslanecké sněmovně

14. 6. 2011

 

Vážení přátelé,

 

tento týden bude Poslanecká sněmovna projednávat novelu zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění. Součástí této novely jsou dvě zásadní věci, které se velmi dotýkají života lidí se zdravotním postižením. Jednou z těchto věcí je úprava legislativy, která umožní do budoucna stanovit standardní a nadstandardní péči. Druhou otázkou, která se dotýká především lidí se zdravotním postižením, jejichž jediným příjmem je invalidní důchod, je zvýšení poplatku za pobyt ve zdravotnickém zařízení ze 60,- korun na 100,- korun na den.

 

Dnes jsem se obrátil na jednotlivé poslance se žádostí, aby neschválili tyto dvě navrhované věci. V příloze Vám přikládám dopis, který jsem odeslal poslancům Poslanecké sněmovny a zároveň Vám přikládám naše stanovisko ke standardům, které vypracoval pan JUDr. Zdeněk Žižka a ještě jednou Vám posílám otevřený dopis ministru zdravotnictví, na který pan ministr vůbec nereagoval.

 

Prosím Vás, abyste oslovili Vaše poslance z Vašich krajů a měst a apelovali na ně, aby neschvalovali novelu zákona, která umožní stanovit standardy a nadstandardy zdravotní péče a zároveň zdraží pobyt ve zdravotnických zařízeních.

 

Přeji Vám všechno dobré.

 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Dopis poslancům ve věci zákona o veřejném zdravotním pojištění (doc)

Důvody proč není vhodné stanovovat standardy pro léčení pacientů (doc)

Otevřený dopis ministru zdravotnictví ČR (doc)

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit