Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci projednávání zákonů tzv sociální reformy v Poslanecké sněmovně

10. 6. 2011

Vážení přátelé,

 

v příloze Vám posílám odkazy na jednání Poslanecké sněmovny o třech zákonech tzv. sociální reformy. Tyto zákony byly v Poslanecké sněmovně projednány v prvním čtení. To znamená, že Poslanecká sněmovna rozhodla o tom, že o zákonech bude dále jednat a zároveň přikázala projednat tyto návrhy zákonů ve Výboru pro sociální politiku. Výbor pro sociální politiku bude o těchto zákonech jednat nejdříve týden po skončení jednání Poslanecké sněmovny. Můj odhad je, že Výbor může o těchto návrzích dále jednat přibližně v polovině měsíce července. Samozřejmě, že o jednání Výboru Vás budu informovat.

 

Jak s diskuze vyplývá, tak je zřejmé, že dojde ještě k úpravě navržených zákonů a může jít ještě dokonce o návrhy, které půjdou nad rámec dohody mezi MPSV ČR a NRZP ČR, což by samozřejmě bylo dobře. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR připraví ve spolupráci s ostatními organizacemi další pozměňovací návrhy. Můžete posílat Vaše náměty jak dále vylepšit navržené zákony.

 

Přeji Vám všechno dobré.

 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

odkazy na jednání PsP (doc)

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit