Protestní shromáždění 22. března 2011

22. 3. 2011

PŘIJĎTE VYJÁDŘIT SVŮJ POSTOJ NA

PROTESTNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ZA PRÁVA OSOB

SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM!

 

Shromáždění se uskuteční v úterý 22. 3. 2011 od 11:45. Přesné místo shromáždění je u pomníku československých legionářů na Náměstí Pod Emauzy. Ten se nachází mezi budovami ministerstva práce a sociálních věcí ČR a ministerstva zdravotnictví ČR. Shromáždění jsme pro velký zájem přesunuli z prostoru před hlavním vchodem do budovy MPSV ČR za tuto budovu (od hlavního vchodu cca 50- 80 metrů), viz přiložená mapka.

 

demonstrace 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokud se týká dopravy na místo protestního shromáždění, nabízíme vám následující doporučení, pokyny a informace:

 

Parkování autobusů:

 

Rohanský ostrov

Rohanské nábřeží, Praha 8

NON-STOP provoz

Cena: 900 Kč/24 hod.

 

Parking Florenc

Na Florenci 25, Praha 1

NON-STOP provoz

Cena: 75 Kč/hod.

 

Praha hlavní nádraží

Wilsonova, Praha 1

NON-STOP provoz

Cena 80 Kč/hod.

 

Případně je možné použít ještě parkování pro autobusy na Nábřeží E. Beneše až Nábřeží Kpt. Jaroše, pod Čechovým a Štefánikovým mostem.

NRZP ČR zajišťuje pro osoby, které přijedou autobusy nebo vlaky speciální nízkopodlažní autobusovou linku NRZP:

Odjezd ze stanice Praha hlavní nádraží: 10:15, 10:45, 11:45

Stanice autobusu bude umístěna v ulici Wilsonova, směr Holešovice, před Fantovou kavárnou (výstup na magistrálu). Ve stanici bude k dispozici kontaktní osoba paní Radka Švecová (tel.: 736 751 208), která bude koordinovat nástup do autobusů. Autobusy budou přistaveny 30 resp. 15 minut před odjezdem, viz orientační jízdní řád. Spoje v 10:15 a 10:45 zastavují ve stanici Karlínské náměstí 12. Ve stanici Karlínské náměstí 12 bude k dispozici kontaktní osoba paní Jiřina Pavlosková (tel. 732 526 288) a paní Daniela Řezáčová (tel. 605 424 947), které budou koordinovat nástup do autobusu. Čas příjezdu a odjezdu autobusů ve stanici Karlínské náměstí 12 najdete v orientačním jízdním řádu. Autobusy končí ve stanici Trojická (100m od místa shromáždění). Ve stanici bude pořadatelská služba pro účastníky cestující speciální linkou NRZP, a to pan Ondřej Folk (tel.: 736 751 215).

 

Kyvadlová doprava mikrobusy:

Mikrobusy budou kyvadlově jezdit mezi zastávkou Florenc a místem konání shromáždění. Odjezdy ze zastávky Florenc jsou ze stanice autobusu MHD č. H1 a H2. Mikrobusy budou označeny symbolem osoby na vozíku. Časy odjezdů nejsou stanoveny, bude záležet na plynulosti dopravy a obsazenosti jednotlivých vozů. K dispozici bude 7 vozů.

 

 

 

Parkování osobních aut:

Placená parkovací stání v ulicích Pod Slovany a Vyšehradská, Praha 2 (kapacita parkovacích stání je omezená). Nedoporučujeme jet osobními auty až na místo konání shromáždění. Využijte MHD a speciálních nízkopodlažních autobusů, které vypravuje NRZP ČR ze stanic Praha hlavní nádraží a Karlínské nám. 12. Nejlépe bude, když osobní auta zaparkujete na parkovišti u Hlavního nádraží, kde je dostatečná kapacita, případně v okolí Karlínského náměstí.

 

Nejbližší tramvajové spojení:

Zastávka Palackého náměstí – tramvaje č. 3, 7, 17, 21

Zastávka Palackého náměstí – tramvaje č. 4, 10, 16

Zastávka Botanická zahrada – tramvaj č. 18, 24

(vybrané spoje zajišťují nízkopodlažní vozy)

 

Nejbližší spojení metra:

Stanice metra B Karlovo náměstí – výstup Palackého náměstí.

(v nadzemním vestibulu stanice metra B Karlovo náměstí – výstup Palackého náměstí najdete obchody s potravinami, toalety a v případě nepříznivého počasí „úkryt“ před deštěm)

 

Speciální autobusová linka NRZP zajišťuje i přepravu účastníků zpět. Odjezd je ze stanice Trojická ve 13:45 přes stanici Praha hlavní nádraží do stanice Karlínské náměstí 12. Podrobné informace o tomto spoji najdete v orientačním jízdním řádu.

 

Na demonstraci budou zajištěny mobilní toalety pro handicapované TOI TOI CAP.

 

Na přiloženém plánku je znázorněná trasa z prostoru 1. poschodí hlavního nádraží Praha do stanice speciální autobusové linky NRZP. V případě nejasností najdete před provozovnou Burger King pracovníka pořadatele shromáždění, který vám trasu k autobusu ukáže.

 

Podle předpovědi počasí má být jasno, kolem 11 stupňů celsia. Přesto doporučuji si sebou vzít teplé oblečení, dobrou náladu a nezbytné potřeby k tomu, aby nás bylo slyšet.

 

Těším se na shledání s Vámi

Přeji Vám všechno dobré.

Václav Krása

 

Můžete nás také podpořit na facebooku: http://www.facebook.com/NRZPCR

 

 

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit