Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci novely zákona o zaměstnanosti

11. 3. 2011

Vážení přátelé,

 

dnes se uskutečnilo jednání s MPSV ČR a Charty sociálního podnikání o návrhu novely zákona o zaměstnanosti, a to v části, která se týká problematiky zaměstnávání osob se zdravotním postižením. NRZP ČR se účastnila jednání jako podporovatel Charty sociálního podnikání. Písemně byly ztvrzeny dohodnuté body, které máte uvedeny v přiloženém zápisu z tohoto jednání. Jediným nedořešeným bodem zůstává otázka osob zdravotně znevýhodněných. Příští týden mají proběhnout další jednání k této věci.

 

Vážení přátelé, i když jsme se v jedné dílčí záležitosti více méně dohodli na kompromisu, neznamená to však, že bychom měli polevit v přípravě naší demonstrace. Otázka zaměstnanosti osob se zdravotním postižením je hodně důležitá, ale stejně důležité jsou i otázky sociálních služeb a dávek pro osoby se zdravotním postižením. Tyto věci zatím vůbec nejsou dohodnuty. Proto prosím, pokračujte dál ve stejné intenzitě v přípravě na demonstraci. Připravujte transparenty, plakáty, zajistěte si nějaké nástroje. Příští týden budete podrobně informování o organizaci dopravy v Praze a případných možnostech parkování aut.

 

Přeji Vám klidný víkend. Věřím, že příští týden se uvidíme na Mostech v Kroměříži a 22. března 2011 na manifestaci.

 

Přeji Vám všechno dobré

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Závěry pracovního setkání zástupců MPSV ČR (doc)

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit