1.Mezinárodní charitativní ples

1. 3. 2011

Ve dnech 18. a 19.2.2011  se uskutečnily další vyznamné akce mezinárodní nadace Bez hranic bez bariér, která zastřešuje aktivity Středoevropské skupiny pro integraci (CEGI) – TRIANON EU.

V komplexu hotelu Golembowski ve Wisle a za významné podpory vedení hotelu zorganizovalo TRIANON PL  – člen Středoevropské skupiny pro integraci :

  • 18.2.2011 Mezinárodní bussines fórum

  • 19.2.2011 I. Mezinárodní charitativní ples.

Bussines fóra se zúčastnilo 82 představitelů firem, institucí z cestovního ruchu, zdravotnictví, technologií  péči o životní prostředí a dalších činností. Výrobky a služby prezentovalo 12 podnikatelských subjektů z Polska, Turecka  a Švédska.

Zájmy o partnerskou spolupráci požadovalo  38 zástupců přítomných subjektů.

Nejpočetnější skupina účastníků byla z Turecka. Tvořilo ji řada představitelů veřejné správy, lékařů, hospodářské komory a provozovatelů hotelů převážně z regionu Mahmutlar – Alanya.

1. Mezinárodní charitativní ples se uskutečnil  v monumentální sále hotelového komplexu Golembowski s cílem podpory projektu vybudování mezinárodní integrační vesničky mezinárodní nadaci Bez granic bez.

Hosté plesu se nejen výborně bavili pestrým programem, kterým provázela Ewa Kuklińska známá polská umělkyně zábavy. Vystoupili a k tanci hráli známé hudební skupiny jako Vega, Mocarski, Rock-around i jiné. Vzhlédli i kreace moderní choreografie modelek (dwojga projektantów w rewelacyjnych nowoczesnych choreografiach.

Vyvrcholením plesu byl aukce uměleckých děl zejména obrazů a uměleckých děl, které umělci věnovali nadaci za účelem podpory projektu integrační vesničky. Vydraženy byly obrazy významných polských výtvarníků a  díla  tureckých umělců. 

Zdařilé akce Bussines fórum a I. Mezinárodní charitativní ples byly snad počátek další tradiční akce  posilování mezinárodní spolupráce v rámci propojování partnerství podnikatelského sektoru, vzdělávacích institucí veřejné správy a neziskového sektoru organizované Středoevropskou skupinou pro integraci  v rámci aktivit mezinárodní nadace Bez granic bez bariér, jenž daleko přesahují rámec spolupráce tří zemí ČR, SR a PR.

Akce se uskutečnili za podpory kanceláře  prezidenta Polské republiky, zúčastnili se jich  členové Sejmu PR pan Marek Plura, Filip Libicki, Adam Gawęda. Forum zahájil starosta města Wisły Jan Poloczek.

Hlavním smyslem dvoudenních aktivit bylo získání investorů pro výstavbu mezinárodní integrační vesničky, která je hlavním strategickým cílem nadace a CEGI.

Účastníci se zájmem vzhlédli multimediální prezentaci projektu této vesničky respektující všechny  tři principy trvale udržitelného rozvoje.

 

Zdroj: OS TRIANON Český Těšín

Autor: V.Šuňal

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit