Nabídka výukového cvičení jógy

18. 11. 2010

Dobrý den,

vzhledem k tomu že vedu cvičení v Praze, nabízím pro diabetiky zájemce o pomoc ke zlepšení zdravotního stavu výukový kurz cvičení jógy.
Pro celkem 24 osob, ve středu večer od 17h. a 19h. v prostorách občanského sdružení v Praze 2, kde probíhají i další kursy cvičení proti bolestem zad a kloubů.
    Možnost zahájení ihned po přihlášení 10-12 osob.
Přihlášky:
Jógacentrum Blanická 17, Praha 2 – Vinohrady,
 tel. 224 253 702, 604 864 343
 
Máme konkrétní zkušenosti, že některé zdravotní pojišťovny poskytují svým přihlášeným členům v rámci Klubů zdraví, významné finanční příspěvky na kurzy pravidelného cvičení, semináře a pod. Vzhledem k ekonomické výhodnosti hradit náklady diabetikům na zlepšenín stavu (sekundární prevenci), než dražší s pasivním přístupem obvyklém léčení, mohly by mít zdravotní pojišťovny zvláštní zájem s další možnou podporou v případě jednání organizace.
Ke cvičení je k dispozici praktická příručka jógového cvičení pro diabetiky, se kterou pak mohou po zácviku významně podpořit svůj zdravotní stav svým aktivním domácím cvičením. 
Případně se lze se svými výsledky zapojit i do projektu Jóga pro zdraví, poskytnutím svých výchozích a po pololetním cvičení následných výsledcích sledovaných údajů lékaři.
Tento projekt objektivně (na základě měřitelných veličin) ověří empiricky mnohokrát potvrzenou skutečnost, že pravidelné cvičení jógy má významný pozitivní vliv z hlediska prevence i léčby tzv. civilizačních chorob. Projekt si klade za cíl dokladovat prospěšnost cvičení jógy pro člověka dnešní doby a chce se tak stát inspirací pro lékaře i pacienty. Rovněž chce být návodem k úpravě životního stylu.
Více informací najdete na www.joga-pro-zdravi.cz.
 
Zájemci o zahájení cvičení jógy pro diabetiky, k případné účasti na projektu v rámci  „Metabolický syndrom“ – informace zde.
Perspektivně, např. od 2. pololetí lze uvažovat a zorganizovat další kurzy při dostatečném zájmu i v dalších městech mimo Prahu, které pořádají cvičení jógy viz:  Kurzy jógy v České republice http://www.joga.cz/kurzy/
 
S pozdravem Otto Kail

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit