Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci slev na jízdném ve veřejných hromadných dopravních prostředcích

9. 6. 2010

Vážení přátelé,

dovoluji si Vám poděkovat za Vaši aktivitu při návrhu Nařízení Vlády ČR, kterým měly být slevy na jízdném ve veřejných hromadných dopravních  prostředcích vyňaty z vyhlášky č. 182/1991 Sb., a převedeny pod MF ČR do odboru cenotvorby. Prakticky měla být vypuštěna příloha č. 3 z vyhlášky č. 182/1991 Sb. Pokud by bylo toto opatření realizováno, byla by zrušena některá ustanovení, která umožňují snadnější cestování OZP ve veřejných hromadných dopravních prostředcích. Současně bychom také ztratili přehled o tom, zda nedochází k rušení cenových zvýhodnění na jízdném. Při vypořádání připomínek dne 19. května 2010 se na Ministerstvu dopravy ČR podařilo z materiálu pro Vládu ČR vyřadit všechny změny, které se týkaly držitelů průkazu ZTP a ZTP/P.

Ještě jednou Vám děkuji za Vaši spolupráci. Ukazuje se, že společný tlak může přinést pozitivní výsledky. Věřím proto, že i v následujících měsících, kdy půjde o mnoho, budeme společně obhajovat zájmy osob se zdravotním postižením.

Přeji Vám všechno dobré.

Václav Krása

předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit