Prohlášení o přístupnosti

9. 8. 2008

{cti}Webová prezentace našeho portálu je vzhledem ke svému zaměření vytvořena s ohledem na maximální přístupnost obsahu. Splňuje většinu důležitých pravidel nejznámějších metodik v České rpublice – Blind Frendly Web – pravidla pro tvorbu přístupného webu. Struktura obsahu i layoutu je vytvořena validním iks H T M L a vizuální prezentace pomocí kaskádových stylů cé es es. Pro hodnoty atributů značkovacího jazyka a vlastností stylových předpisů na tomto webu jsou použity relativní jednotky místo absolutních, čímž je zajištěno, že jeho obsah lze jednoduše zvětšovat či zmenšovat pomocí standardních nástrojů webových prohlížečů. Klávesové zkratky – kontrol plus je zvětšení stránek a kontrol mínus je zmešení stránek. Stránky také obsahují integrovanou čtečku textu, kterou právě posloucháte a která vám velmi pohodlně přečte veškeré důležité informace. Pokud budete mít s přístupností obsahu tohoto webu či s jeho používáním jakýkoliv problém, kontaktujte nás na adrese web-zavináč-ítéprofi.tečka.cé zet{/cti}

Webová prezentace tohoto portálu je vzhledem ke svému zaměření vytvořena s ohledem na maximální přístupnost obsahu. Splňuje většinu důležitých pravidel nejznámějších metodik v ČR – Blind Friendly Web, Pravidla pro tvorbu přístupného webu, vydaná MI, a WCAG 2.0. Pro její prohlížení doporučujeme používat Internet Explorer 8 nebo Firefox 3.

Struktura obsahu i layoutu je vytvořena validním XHTML, vizuální prezentace pomocí kaskádových stylů (CSS).

Pro hodnoty atributů značkovacího jazyka a vlastností stylových předpisů na tomto webu jsou použity relativní jednotky místo absolutních, čímž je zajištěno, že jeho obsah lze jednoduše zvětšovat či zmenšovat pomocí standardních nástrojů webových prohlížečů.

Čtečka obsahu

Stránky obsahují integrovanou čtečku textu, která vám velmi pohodlně přečte veškeré důležité informace.

Klávesové zkratky

  • Ctrl +  zvětšení stránek
  • Ctrl –  zmešení stránek

Kontakt na webmastera

Pokud budete mít s přístupností obsahu tohoto webu či s jeho používáním jakýkoliv problém, kontaktujte nás na adrese web@itprofi.cz

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit