Informace č.: 7 – 2023 (Osvobození od dálničních poplatků)

12. 1. 2023

Vážení přátelé,

v poslední době jsme zaznamenali více dotazů, jak je to s dálničními známkami na rok 2023 u držitelů průkazů ZTP a ZTP/P, případně u osob, které jsou ze zákona osvobozeny z placení dálničního poplatku.

Tak jak jsme vás již vícekrát informovali, pro rok 2023 nedochází k žádné změně a osvobození od poplatků zůstává pro všechny skupiny, které jsou uvedeny v silničním zákoně, stejné. Jednali jsme s ředitelem SFDI ČR panem Zbyňkem Hořelicou, který nám potvrdil, že k žádným změnám nedochází, že by nás včas informovali, a že by s námi takové změny včas konzultovali. Zatím ani nedochází k elektronické kontrole, takže nehrozí nebezpečí, že by osoby s průkazem ZTP či ZTP/P byly často kontrolovány, protože by se ukázalo, že nezaplatily dálniční poplatek. Zkrátka k žádné změně nedochází a situace je stejná jako v loňském roce.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit