Informace č.: 77 – 2022 (Videoinformace o činnosti NRZP ČR)

14. 9. 2022

Vážení přátelé,

jistě pozorně sledujete dění kolem zdražování energií, ale i zdražování dalších služeb a zboží. NRZP ČR si velmi dobře uvědomuje, že pro některé skupiny lidí se zdravotním postižením ale i seniory, může být toto zdražování velmi těžké a může jim přinášet mnoho obtíží.

Ve videu, které najdete na odkaze: https://youtu.be/qxk3cSWHKik najdete informaci o činnosti Národní rady osob se zdravotním postižením ČR v rámci našich snah o zmírnění dopadů vysoké inflace. Zaměřili jsme se především na cenu elektrické energie, a to ve vztahu k osobám, které musí používat přístroje, které mají vysokou spotřebu elektrické energie a lidé bez nich nemohou žít.

Druhým palčivým tématem je růst cen zdravotnických prostředků, které se mohou stát postupně těžko dostupné a jejich nedostupnost může mít vliv na zdravotní stav, ale i kvalitu života.

NRZP ČR odmítla návrh vyhlášky MPO ČR, kterou se stanoví minimální teploty v obytných prostorách, zdravotnických a sociálních zařízeních, v prostorách služeb, úřadů a podobně. NRZP ČR nemůže souhlasit s takovým omezením vytápění, protože nízká teplota má nepochybně u lidí se zdravotním postižením zásadní vliv na jejich zdraví a schopnost odolávat nemocem.

Věříme, že vás video zaujme.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit