Informace č.: 46 – 2022 (Informace o dopisu ministrovi Mariánu Jurečkovi)

7. 6. 2022

Vážení přátelé,

včera jsem se obrátil na pana ministra Mariána Jurečku s naléhavou žádostí o schůzku, protože máme čím dál větší dojem, že problémy lidí se zdravotním postižením, kteří jsou těžce postiženi celkovým zdražováním, nejsou nijak řešeny a žádná pomoc ze strany státu jim zatím nebyla poskytnuta.

V současné době se projevil ještě další závažný problém, a sice že MPSV ČR zkrátilo dotace na sociální služby u  nadregionálních a celostátních projektů. Je to vážný problém, protože způsob krácení a doba krácení ohrožuje vlastní existenci poskytovatelů sociálních služeb. V odkaze pod textem vám posíláme text dopisu. Budeme rádi, když z něj budete čerpat a psát panu ministrovi, jak vážná začíná být situace, a to jak přímo lidí se zdravotním postižením, tak také poskytovatelů sociálních služeb.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Dopis M. Jurečkovi - žádost o schůzku

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit