Informace č.: 27 – 2022 (Žádost Nadace Sirius)

22. 3. 2022

Vážení přátelé,

obrátila se na nás Nadace Sirius, která zároveň zaštiťuje sbírku Patron dětí, s informací, že Patron dětí poskytuje také pomoc dětem se zdravotním postižením nebo chronickým onemocněním z Ukrajiny, a to ve dvou formách:

  • Rodiče mohou získat pro každé dítě jednorázově hotovost ve výši 5.000Kč – https://patrondeti.cz/blog/kdo-a-jak-muze-pozadat-o-pomoc-ukrajinskym-detem-v-cr. Údaje jsou zde i v ukrajinštině.
  • A zároveň mohou ukrajinští rodiče, stejně jako rodiče českých dětí zažádat o příspěvek na zdravotní pomůcky, terapie apod., a to skrze standardní podporu, kterou jsme zatím poskytovali pouze českým dětem – https://patrondeti.cz/zadost (kategorie zdravotní pomoc) Žádost mohou za rodiče vyplnit i sociální pracovníci v roli jejich patrona. Tato žádost je v českém jazyce, protože je primárně určena pro české děti.

Pokud byste chtěli další informace o této sbírce, můžete se obrátit na ředitelku sbírky Patron dětí Editu Mrkousovou, email: edita.mrkousova@patrondeti.cz.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit