Informace č.: 73 – 2021 (Pozvánka na MOSTY a cestu vlakem)

28. 7. 2021

Vážení přátelé,

jak jsme vás již několikrát informovali, předávání cen NRZP ČR MOSTY se uskuteční 21. září 2021 od 15 hodin ve společenském sále Domu kultury města Ostravy, ul. 28. října 2556/124, v Ostravě. NRZP ČR dohodla s Českými drahami a Ministerstvem dopravy ČR, že bude vypraven speciální vlak pro dopravu účastníků předávání cen. V odkaze pod textem máte pozvánku na předávání cen. Pokud budete mít zájem se akce účastnit a zároveň využít dopravu speciálním vlakem Mosty Expres, prosíme, abyste se důkladně seznámili s následujícími informacemi a pokyny.

Osoby, které se budou chtít akce zúčastnit, musí splnit několik podmínek. Především je potřeba se přihlásit k účasti na akci, a to na adresu nrzpcr@nrzp.cz, a to nejpozději do 14. 9. 2021. Ten kdo nebude přihlášen na akci a nebude v seznamu přihlášených, nebude do sálu vpuštěn. Další podmínkou účasti na akci je, že osoba musí prokázat svoji bezinfekčnost na Covid – 19. To znamená, že účastník musí předložit buď potvrzení o prodělaném očkování a uplynutí 14 dní od druhé dávky očkování (u jednodávkové vakcíny 14 dní od očkování), nebo musí prokázat, že prodělal Covid – 19 v posledních 6 měsících, případně potvrzení od odborného pracoviště o negativním testu na Covid – 19, které není starší než 48 hodin. Přihlášky budou přijímány do naplnění kapacity sálu. Pokud bude přebytek přihlášek, zastavíme jejich příjem, a to formou informace na webu NRZP ČR.

Účastníci, kteří budou chtít využít speciální vlak Mosty Expres, se musí přihlásit nejpozději, 10. 9. 2021 prostřednictvím formuláře, který naleznete v odkaze pod textem, a to na adresu j.viktorova@nrzp.cz. Bez toho, aniž by se jednotliví cestující registrovali na uvedené adrese j.viktorova@nrzp.cz, nebude možné do vlaku nastoupit. Vlak má 20 míst pro lidi na vozících, ale pouze 8 míst v přímém dosahu bezbariérové WC. Ostatní zbylá místa pro lidi na vozících jsou dostupná po překonání několika schodů. Bohužel neexistuje žádný vlak, který by měl větší kapacitu pro lidi na vozících. Po přihlášení dostane každý přihlášený potvrzující email o zajištění místa ve vlaku. Upozorňujeme, že je stanoveno jednotné jízdné na cestu do Ostravy a zpět, a to ve výši 95,- Kč, bez ohledu na to, ve které stanici cestující nastoupí či vystoupí. Jednotné stanovené jízdné je proto, aby systém byl co nejméně administrativně náročný.

Vlak vyjíždí z Hlavního nádraží v Praze 21. 9. 2021 v 09:05. Vzhledem k vytíženosti tratě, nebude možné čekat na další opozdilce. První zastávka vlaku Mosty Expres bude v Kolíně v 09:52, kde budou moci přistoupit další přihlášení cestující. V Pardubicích na hlavním nádraží staví vlak v 10:16, v České Třebové v 11:01, v Olomouci v 11:55 a na nádraží Ostrava – Svinov  přijede vlak v 12:57. Zde budou připravené bezbariérové autobusy, které všechny cestující z vlaku dovezou přímo k Domu kultury Ostrava.

Odjezd vlaku Mosty Expres z nádraží Ostrava – Svinov je pevně stanoven na 19:39, přičemž na nádraží budou všichni cestující z vlaku opět převezeni od Domu Kultury bezbariérovými autobusy. Odjezd autobusu je stanoven na 18:30 hodin. Příjezdy do jednotlivých cílových stanic jsou následující: Olomouc v 20:32, Česká Třebová v 21:12, Pardubice hl. n. v 21:57, Kolín v 22:18, Praha hl. n. v 22:56.

Vážení přátelé, čísla nástupišť, ze kterých bude vlak Mosty Expres vyjíždět, se dozvíte z odjezdových tabulí a rozhlasu přímo na nádražích.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Vlak na MOSTY - informace

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit