• Úvodní stránka
  • Aktuality
  • Informace č.: 71 – 2021 (Stanovisko MPSV ČR k uznání kvalifikace osob ze třetích zemí k výkonu povolání v sociálních službách anebo k výkonu funkce sociálního pracovníka)

Informace č.: 71 – 2021 (Stanovisko MPSV ČR k uznání kvalifikace osob ze třetích zemí k výkonu povolání v sociálních službách anebo k výkonu funkce sociálního pracovníka)

19. 7. 2021

Vážení přátelé,

v odkaze pod textem najdete stanovisko MPSV ČR k uznání kvalifikace osob ze třetích zemí k výkonu povolání v sociálních službách anebo k výkonu funkce sociálního pracovníka. Pro účely prokázání dosaženého vzdělání zaměstnavateli, vydání zaměstnanecké karty apod. je dostatečným dokladem o získané kvalifikaci osoby kvalifikované v třetí zemi ověřený doklad o vzdělání. Zároveň MPSV  ČR upozorňuje zájemce o výkon regulovaného povolání pracovník v sociálních službách nebo sociální pracovník, kteří získali vzdělání ve třetích zemích, aby od 1. 7. 2021 neuplatňovali žádost na MPSV o uznání odborné kvalifikace.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Stanovisko MPSV ČR

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit