• Úvodní stránka
  • Aktuality
  • Informace č.: 46 – 2020 (Dotační titul MPSV – dofinancování sociálních služeb – CV – 120520)

Informace č.: 46 – 2020 (Dotační titul MPSV – dofinancování sociálních služeb – CV – 120520)

15. 5. 2020

Vážení přátelé,

v odkaze pod textem vám posíláme tiskovou zprávu MPSV ČR, která se týká mimořádných odměn pro zaměstnance v sociálních službách, které obdrží zaměstnanci všech sociálních služeb, poskytovaných jak ve formě pobytové, tak terénní i ambulantní. Přesné částky naleznete v přiložené tiskové zprávě. Všichni poskytovatelé sociálních služeb (vč. soukromých zařízení – mimo krajskou síť) v ČR budou moci žádat o dotaci na odměny pro své zaměstnance za období od 13. března do 31. května 2020. Na tyto prémie bude vyčleněno přes 5,2 mld. Kč. Výzva k podávání žádostí byla již zveřejněna na webových stránkách MPSV ČR a najdete ji na tomto odkazu: https://www.mpsv.cz/socialni-sluzby-info#rozvol%C5%88ov%C3%A1n%C3%AD

Současně na tomto odkazu najdete postup rozvolňování uzavřených sociálních služeb. Od 25. 5. 2020 by měly být v činnosti již všechny sociální služby, které byly z důvodů koronavirové epidemie dočasně uzavřené. Jedná se o denní a týdenní stacionáře, o denní pobytová centra a o další služby.

Přeji Vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Tisková zpráva MPSV ČR - mimořádné odměny

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit