Informace č.: 70 – 2018 (Připomínkování publikace Rádce pacienta)

7. 9. 2018

Vážení přátelé,

v odkaze pod textem Vám posíláme dokument, který je vyvěšen na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR. Jedná se o publikaci Rádce pacienta, která je určena k lepší orientaci ve zdravotnických zařízeních, ve zdravotnické legislativě, v problematice poskytování zdravotních služeb. 

Dokument je možné ještě připomínkovat do 20. září 2018. Uvědomujeme si, že se jedná o velmi krátký čas, protože publikace je poměrně obsáhlá, ale přesto se domníváme, že je dobré se pokusit připomínky zpracovat a poslat. Je to důležité proto, aby publikace byla opravdu schopná pomáhat pacientům v informovanosti a orientaci. 

Vážení přátelé, pokud budete chtít vložit jakékoliv připomínky, musíte použít tento odkaz: https://pacientskeorganizace.mzcr.cz/index.php?pg=kontakty. On je sice na dotazy, ale v informaci MZ ČR je uvedeno, že případné připomínky je potřeba poslat prostřednictvím tohoto formuláře.

Součástí brožury je také seznam pacientských organizací. Prosíme, zkontrolujte, jestli jsou všechny údaje Vaší organizace v pořádku. Případné změny údajů o Vás pošlete opět na formuláři v rubrice Kontakty. Pokud byste si nebyli jisti, že úpravy provedete dobře, můžete je poslat na adresu v.krasa@nrzp.cz a my je pošleme za Vás. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Odkaz na publikaci Rádce pacienta: https://pacientskeorganizace.mzcr.cz/res/file/dokumenty/radce_pacienta_cz-.pdf

  

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

logo_opz

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit