TZ – Dohoda o vzájemné spolupráci s Vojenským spolkem rehabilitovaných Armády ČR

12. 2. 2018

Národní rada osob se zdravotním postižením České republiky zastoupená svým předsedou Václavem Krásou a Vojenský spolek rehabilitovaných Armády České republiky, zastoupený předsedou Zbyňkem Čeřovským, 1. místopředsedou Petrem Mrázkem a tajemníkem Petrem Baubínem podepsali dnes v sídle NRZP ČR Dohodu o vzájemné spolupráci.

Oblasti a formy spolupráce jsou následující:

  1. rozvíjet a prohlubovat přátelství a spolupráci mezi řadovými členy NRZP ČR a VSR AČR,
  2. uskutečňovat společné aktivity v oblasti historie, kultury, při příležitosti významných výročí, státních svátků a památných dní, vzpomínkových oslav a pietních aktů, případně dalších akcí; vzájemná účast delegací na těchto oslavách a zveřejňování těchto aktivit,
  3. vzájemně si vyměňovat informace o rozvíjení mezinárodní spolupráce s organizacemi (občanskými sdruženími) podobného charakteru v zahraničí; konzultace stanovisek ústředních orgánů NRZP ČR a VSR AČR k aktuálním otázkám na mezinárodní úrovni, 

Představitelé obou smluvních stran se dohodli, že na základě oboustranných konzultací a doporučení se budou podílet na vypracování, předložení a doporučení zákona o finančním odškodnění účastníků smluvních stran, kteří se aktivně zúčastnili bojové činnosti za druhé světové války, nebo odporu proti okupaci vojsk pěti států Varšavské smlouvy a kteří byli rehabilitováni podle zák. č. 119/1990 Sb. nebo podle zák. č. 87/1991 Sb. a mohou to doložit Osvědčením o rehabilitaci Federálního ministerstva obrany.  

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR také členům Vojenského spolku rehabilitovaných Armády České republiky nabízí poradenské služby v případech, kdy to bude v kompetenci NRZP ČR. 

 

v Praze dne 26. července 2017  

Mgr. Václav Krása

předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit