TZ – křest bezbariérové lodi na Baťově kanále

28. 6. 2017

TISKOVÁ ZPRÁVA

Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Mgr. Václav Krása pokřtí v sobotu 27. května v 11 hodin dopoledne v přístavu Petrov na Baťově kanále unikátní motorový člun HENDY. 

Tento člun je vybavený nájezdovou plošinou pro snadný vjezd i výjezd dokonce dvou invalidních vozíků.

Člun HENDY umožňuje vozíčkářům na plavidle nejenom pobyt, ale sami si ho i mohou řídit. Rekreace na palubě lodi se tak stává dostupnou a bezpečnou tedy i pro rodiny s handicapovanými členy.  Vozíčkáři si tak konečně také mohou užívat krás a pohody klidné moravské vodní cesty. 

V přístavu Petrov u Hodonína bude v sobotu veřejnosti také představen a pokřtěn nový stacionární jeřáb pro vytahování až desetitunových plavidel z hladiny Baťova kanálu. 

Akce se koná pod patronací Ředitelství vodních cest, Parlamentu ČR, obce Petrov a Baťova kanálu o.p.s. a je na ni zvána i široká veřejnost. 

v Praze dne 26. 5. 2017 

Mgr. Václav Krása, předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit