Fashion for Fokus

23. 11. 2016

3. ročník Fashion for Fokus – Zaostřeno na osobitost

8. prosince se uskuteční již třetí ročník charitativní módní přehlídky Fashion for Fokus. V dvoraně Českého muzea hudby vyroste přehlídkové molo a návštěvníci se budou moct nechat okouzlit nevšední módou. Motto přehlídky „zaostřeno na osobitost“ propojuje téma módy a duševního zdraví. Výtěžek z této akce podpoří Fokus Praha, neziskovou organizaci, která pomáhá lidem s dlouhodobým duševním onemocněním. Galavečer začíná v 19,00 v Českém muzeu hudby (Karmelitská 2, Praha 1) a vstupenky můžete získat na www.fashionforfokus.cz.

Tváří letošní Fashion for Fokus se stala Lejla Abbasová, kterou s módou spojuje i její zkušenost z modelingu. Její hlavní motivací je ale vztah k charitatě a chuť podpořit dobrou věc. V rozhovoru nám řekla: „Důvod, proč jsem se rozhodla přijmout tuto nabídku, a já to ani neberu jako nabídku, ale čest moci podpořit dobrý projekt, je, že se kouká na ostrakizovaná témata jiným úhlem pohledu, snaží se je přiblížit veřejnosti tak, aby se nad nimi mohla zamyslet z jiné perspektivy.“

Denisa Slavíková, umělecká ředitelka Fashion for Fokus a majitelka modelingové agentury Faible Group, sestavila módní show z kolekcí čtyř módních návrhářů. Pavla Gerschonová se nebojí své modely obohacovat kovem nebo plastickou kůží.  Pro Fashion for Fokus připravila kolekci pánské módy a těšit se můžeme na neotřelé střihy a řešení. Iška Fišárková se prezentuje ve světě módy již od roku 1989. Autorka se snaží vytvářet módní design, který nepodléhá žádným trendům. Eliška Tomková vyznává krédo rozmanitosti, aby mohla obléci ženu na všechny příležitosti. Čtveřici návrhářek završuje Kamila Vodochodská, která jak říká, je její práci smysluplná právě tehdy, pomáhá-li, posouvá-li a inspiruje. Více o návrhářkách i jejich kolekcích na webu www.fashionforfokus.cz.

Fokus Praha výtěžek z letošní módní přehlídky bude směřovat pro rozvoj osvětového zážitkového programu pro středoškoláky Blázníš? No a! Mladí lidé se formou jednodenního zážitkového workshopu seznamují s problematikou duševního zdraví. Dozvídají se nové informace, mají možnost střetnout se s vlastními předsudky k lidem s duševním onemocněním a přehodnotit je. Více o projektu Blázníš? No a! na webu: http://www.blaznis-no-a.cz/.

bannerfff2016

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit