Informace č.: 93 – 2016 (Výzva NRZP ČR k volbám)

29. 9. 2016

Výzva NRZP ČR k volbám do krajských zastupitelstev a do Senátu

Vážení přátelé, asi většina z Vás ví, že příští týden v pátek 7. 10. 2016 a v sobotu 8. 10. 2016 se konají volby do krajských zastupitelstev a do jedné třetiny Senátu.

Předsednictvo NRZP ČR přijalo k těmto volbám výzvu ke všem lidem se zdravotním postižením a jejich rodinným příslušníkům, aby podpořili kandidáty se zdravotním postižením, a to napříč politickým spektrem. Tuto výzvu podpořil také Republikový výbor NRZP ČR. 

Vážení přátelé, považujeme za důležité, aby lidé se zdravotním postižením mohli ovlivňovat politiku v krajích, protože kraje mají dneska mnoho kompetencí, a to především v sociálních službách, ve zdravotnictví, v dopravní obslužnosti a v dalších oblastech. V posledních letech ubylo členů zastupitelstev krajů se zdravotním postižením, což mnohdy působí určité komplikace při prosazování našich zájmů. Proto je důležité podpořit kandidáty se zdravotním postižením, abychom dokázali si svoje věci vyjednat. 

Přeji Vám šťastnou ruku ve volbách a všechno dobré. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit