Informace č.: 80 – 2013

14. 11. 2013

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám materiál MPSV ČR Způsob zřízení monitorovacího mechanismu k Úmluvě OSN o právech osob se zdravotním postižením ČR, který je v současné době v připomínkovém řízení a bude projednán Vládou ČR. Nejdůležitější částí uvedeného materiálu je bod V., kde se navrhují varianty zřízení Monitorovacího mechanismu Úmluvy. Jsou předloženy tři varianty. Pracovní skupina, která se tímto problémem zabývala v průběhu let 2011 – 2012 ukončila svoji činnost v červnu letošního roku s tím, že nejlépe by bylo, kdyby Monitorovací mechanismus byl upraven zákonem. Prosím Vás o Vaše připomínky, který návrh byste preferovali.

Prosím, abyste mi Vaše připomínky poslali nejpozději do středy 20. 11. 2013, a to na adresu v.krasa@nrzp.cz. K tomuto materiálu se musí sejít ještě legislativní komise a rádi bychom znali Váš názor. Protože pravděpodobně bude zkrácené připomínkové řízení, tak si dovoluji požádat o urychlené stanovisko.

Vážení přátelé, dále Vám připomínám, že jsem Vám v pondělí 11. 11. 2013 poslal podpisové archy k petici za odklad účinnosti nového občanského zákoníku. Prosím, abyste této petici věnovali pozornost a snažili se získat co nejvíce podpisů. Jakmile budete mít plný petiční arch, pošlete jej prosím na adresu Abbot Legal, advokátní kancelář s.r.o., V Kolkovně 921/3, 110 00 Praha 1 nebo případně na adresu NRZP ČR, Partyzánská 1/7, 170 00 Praha 7.

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit