Informace č.: 88 – 2012

7. 11. 2012

Vážení přátelé, 

včera jsem ve své informaci č. 87 uvedl špatnou informaci ve věci parkovacího průkazu. Napsal jsem Vám, že 31. 12. 2012 končí platnost označení aut osob se zdravotním postižením – dopravní značka O2. Jedná se však o omyl. Platnost končí dopravnímu označení O1, což je právě ten symbol vozíčkáře. Označení O2 je symbol ucha. Je to označení vozidel neslyšících, a to zůstává v platnosti i po 1. 1. 2013. To znamená, že neslyšící si nebudou vyzvedávat parkovací průkazy. 

Vážení přátelé,

dovoluji si Vám poslat podrobnější informace k chystané demonstraci 17. listopadu 2012 na Václavském náměstí v Praze od 13:00 hodin. Před demonstrací budou na Václavském náměstí od 11:00 hodin otevřeny stánky několika občanských iniciativ, mezi nimi i stánek NRZP ČR. U stánku si budete moci vyzvednout nějaké materiály a podepsat petici „Občané, braňte svoje nemocnice!“. 

Před pódiem bude vyhrazen prostor pro osoby se zdravotním postižením a my počítáme také s tím, že bychom zajistili židle pro ty, kteří dlouho nevydrží stát. Tak jako obvykle bude přistavena i bezbariérová toaleta. 

Po demonstraci se uskuteční průvod na Národní třídu, kde bude happening a potom bude celá akce ukončena. Na Národní třídu půjde samozřejmě ten, kdo bude chtít. 

Vážení přátelé,

pokud jde o úhradu cestovních nákladů, je potřeba se v této věci obracet na Krajské koordinátory NRZP ČR, kteří budou mít na starosti organizaci dopravy.  V příloze Vám posílám telefonní seznam krajských koordinátorů včetně jejich mailů, na které se můžete obracet. 

NRZP ČR uhradí část cestovních nákladů, a to takto:

  • U plně obsazených aut NRZP ČR uhradí náklady na PHM.
  • U organizovaných skupin, které pojedou veřejnými dopravními prostředky, NRZP ČR bude hradit cestovní výlohy, ale jen v případě, že budou využity průkazy ZTP a ZTP/P. Případně slevová akce obchodního řetězce LIDL. Plakát na tuto akci posílám v příloze. Prosím, abyste využili slev tzv. hromadné jízdenky.
  • Pokud bude plně obsazený mikrobus s plošinou nebo speciálně vypravený autobus, tak jsme schopni tuto dopravu zaplatit.
  • NRZP ČR neorganizuje žádnou dopravu po Praze, takže je potřeba parkovat nejlépe u Hlavního nádraží v Praze, odkud je na Václavské náměstí 5 minut chůze. 

 

Pokud budete organizovaní skupina, která pojede vlakem či autobusem, tak za Vás uhradí jízdné koordinátor, kterému jízdné zpětně proplatíme. U jednotlivců jízdné proplácet nemůžeme. Znovu Vás upozorňuji na slevovou akci jízdného u ČD, kterou pořádá obchodní řetězec LIDL. Ještě jednou Vás upozorňuji, že k využití slevového kuponu je nezbytné si ho zakoupit přímo v prodejně LIDL, a to do 9. Listopadu 2012. Tento kupon potom předložíte v pokladně ČD, kde kupon bude vyměněn za jízdenku. 

Prosím, abyste počítali s tím, že může být velmi chladné počasí a na cestu se patřičně připravili. NRZP ČR zajistí určité množství sedadel pro ty, kteří nevydrží déle stát. 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit