Informace č.: 6-2012 – Vzorová smlouva pro asistenty péče

18. 1. 2012

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám vzorovou smlouvu o poskytování sociálních služeb poskytovaných asistentem sociální péče, který neposkytuje sociální služby jako podnikatel nebo v rámci rodiny a úhradě za tyto služby. K vzorové smlouvě Vám zároveň posílám průvodní dopis, který jednak vysvětluje nutnost uzavření písemné smlouvy a dále také jednotlivá ustanovení vzorové smlouvy. Při diskuzích jsme se shodli na tom, že by bylo dobré, aby obdobnou smlouvu uzavřely pečující osoby, které poskytují služby jako osoby blízké v rámci rodiny.

Vážení přátelé, je velmi důležité, abyste si vedli nějakou evidenci o zaplacených částkách asistentům péče. Kontrolní orgán má právo kontrolovat výši zaplacených částek. Výše uvedenou smlouvu, byste měli uzavřít již během měsíce ledna 2012, tak aby byla již účinná za měsíc leden 2012.

 

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

 

  • Vzorová smlouva pro asistenty péče (doc)
  • Průvodní dopis k návrhu smlouvy (doc)

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit