Výzva Iniciativy SOS neziskovky

7. 12. 2011

Vážení přátelé,

 dnes se uskutečnila velká tisková konference za účasti Venduly Auš Svobodové, Taťány Kuchařové, ředitelky nadace Terezy Maxové, předsedy NRZP ČR, ředitele Zlínského festivalu a dalších osobností. Všechny tyto neziskové organizace se spojily proti snahám politiků odebrat neziskovému sektoru jakékoliv příjmy z loterijního podnikání. Neziskový sektor tak může přijít o 20-30 % svých příjmů. Především velké nadace a celostátní organizace budou vážně ochromeny ve své činnosti, což se projeví i v konkrétní péči o nemocné děti a lidi se zdravotním postižením. Na tiskové konferenci jsme vyjádřili zásadní nesouhlas s představami politiků, že všechno v této zemi má řídit stát, a že neziskový sektor má být závislý pouze na státu.

V příloze Vám posílám Výzvu iniciativy „SOS Neziskovky“. Prosím Vás, abyste svými dopisy podpořili výzvu iniciativy a psali jednotlivým politikům, že neziskové organizace dělají především ty činnosti, které stát neumí udělat. Financují takové projekty, které stát neumí financovat a řeší problémy, které stát neumí řešit. Senát pravděpodobně přijme zákon, který zruší podíl neziskových organizací na výnosech z loterií. Zákon půjde opět do Poslanecké sněmovny a potom ještě k podpisu pana prezidenta. Tudíž pořád je čas apelovat na jednotlivé poslance a senátory.

Věřím, že se tomuto problému budete věnovat.

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

Bc. Václav Krása

předseda NRZP ČR

 

Výzva Iniciativy SOS neziskovky (PDF)

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit