Z časopisu pro vozíčkáře VOZKA

20. 12. 2010

Ostrava, 20. 12. 2010 – Po zdlouhavých jednáních Poslanecká sněmovna schválila návrh na zachování sociálního příplatku, a to ve stejné výši a ve stejném režimu pro rodiny pečující o osobu se zdravotním postižením jako dosud! Schválení pozměňovacího návrhu je velký úspěch NRZP, která je jedinou organizací, které se podařilo do reformních zákonů prosadit pozměňovací návrh. Nepochybně k němu významnou měrou přispěla i petice, která potvrdila zájem občanů o tento problém.

Byly doby, kdy jsme nepovažovali za samozřejmé, že se vůbec někdo ptal, co lidé se zdravotním postižením potřebují a chtějí. Vydobýt si vážnost nebylo snadné. Lehké není ani si ji udržet. Budeme o ni muset bojovat, kdykoli si budou politici chtít prosadit své záměry, aniž by na nás brali ohled.

Více se dočtete v komentáři Jany Hrdé a fejetonu Miloše Pelikána v novém čísle 4 magazínu pro vozíčkáře VOZKA.

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit