TZ - Národní rada osob se zdravotním postižením ČR poskytla charitativní peněžní dar 24 000 korun.

Obdarovanými jsou Romana Lešková a její sedmiletá, těžce postižená dcera Markétka.

Paní Lešková, sama po úrazu páteře se jako samoživitelka se stará o dvě děti.

Dceru vozí 2x v týdnu do 62 km vzdáleného Centra Hájek ve Šťáhlavech, kde Markétka navštěvuje speciální školu a rehabilitaci. Pobyt v Hájku Markétce podle maminky velmi prospívá. Finanční dar od NRZP použije paní Lešková na generální opravu jejich vozu. Z běžných dávek už na ni nezbývalo.

„Žádostí na nejrůznější neziskové organizace jsem poslala více, ale buď nereagovaly vůbec, nebo jen s tím, že nemají, nebo přispívají na jiné zdravotní problémy a tak podobně. Pan Václav Krása, předseda NRZP se mi ozval asi po měsíci, co jsem mu napsala dopis s žádostí o pomoc. Slíbil, že nám rada ráda přispěje, ale abych ještě doplnila podrobné informace o tom, na co přesně tu částku potřebujeme. To jsem hned udělala a peníze už jsou na našem účtu, takže můžu zaplatit opravu vozu. Jsem za tuto pomoc strašně ráda a moc za ni děkuji,“ říká Romana Lešková.

NRZP uvolnila finance ze svého povoleného sbírkového fondu a předseda Václav Krása,  k  tomu dodává:

„ Náš sbírkový fond, který rozhodně není bezedný, plní naši dobrovolní dárci a podporovatelé. Pochopitelně by jich mohlo být daleko více, ale nestěžujeme si, naopak si velmi vážíme každé částky, která do fondu doputuje a jsme moc rádi, že ho máme.

Proto pak zase na oplátku my, když je to v našich možnostech, můžeme díky této rezervě pomoci dalším. Což je právě i případ paní Leškové a její postižené dcery Markétky.

Rádi jsme jim přispěli na opravu auta, bez kterého se ve svém životě neobejdou a přejeme jim jen šťastné kilometry.“

v Praze dne 19. června 2017

Mgr. Václav Krása