logo_cb
labskastezka

Euroklíč

TZ - křest bezbariérové lodi na Baťově kanále

Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Mgr. Václav Krása pokřtí v sobotu 27. května v 11 hodin dopoledne v přístavu Petrov na Baťově kanále unikátní motorový člun HENDY.

Tento člun je vybavený nájezdovou plošinou pro snadný vjezd i výjezd dokonce dvou invalidních vozíků.

Člun HENDY umožňuje vozíčkářům na plavidle nejenom pobyt, ale sami si ho i mohou řídit. Rekreace na palubě lodi se tak stává dostupnou a bezpečnou tedy i pro rodiny s handicapovanými členy.  Vozíčkáři si tak konečně také mohou užívat krás a pohody klidné moravské vodní cesty.

V přístavu Petrov u Hodonína bude v sobotu veřejnosti také představen a pokřtěn nový stacionární jeřáb pro vytahování až desetitunových plavidel z hladiny Baťova kanálu.

Akce se koná pod patronací Ředitelství vodních cest, Parlamentu ČR, obce Petrov a Baťova kanálu o.p.s. a je na ni zvána i široká veřejnost.

v Praze dne 26. 5. 2017

Mgr. Václav Krása, předseda NRZP ČR