Tisková zpráva z jednání Republikového výboru NRZP ČR

TISKOVÁ ZPRÁVA Z JEDNÁNÍ REPUBLIKOVÉHO VÝBORU NRZP ČR DNE 25. BŘEZNA 2010

Republikový výbor NRZP ČR je nejvyšším orgánem mezi republikovými shromážděními. Na svém jednání dne 25. března 2010 přijal mimo jiné toto usnesení k aktuální situaci:

• RV NRZP ČR zásadně odmítá jakoukoli změnu zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, která by směřovala k nerovnoprávnému postavení uživatelů v systému sociálních služeb, nesouhlasí s návrhy MPSV ČR, které vedou k zavedení poukázek na poskytování sociálních služeb. RV NRZP ČR považuje terénní sociální služby a péči v rodinách jako prioritní, které nejvíce přispívají k samostatnému životu osob se zdravotním postižením.
  • RV NRZP ČR vyhlašuje další ročník ceny NRZP ČR Mosty 2010. Souhlasí, aby předání cen se uskutečnilo ve spolupráci s Krajským úřadem Zlín a městem Otrokovice. Současně stanoví posunutí předávání cen Mosty každoročně na období 10. – 20. března. Pověřuje předsednictvo NRZP ČR ke změně spolupořadatele, pokud by se objevily problémy při pořádání akce.