logo-pardubickykraj

logoHK

Dopis předsedy NRZP ČR ve věci prohlášení Republikového výboru NRZP ČR

Vážení přátelé,

dnes zasedal Republikový výbor NRZP ČR. Projednal situaci kolem sociální reformy. Konstatoval, že MPSV ČR nevypořádalo zásadní připomínky NRZP ČR k zákonům tvořících sociální reformu. Vzhledem k tomu, že v současné době jsou již zákony předány do Legislativní rady vlády, rozhodli se členové RV NRZP ČR oslovit otevřeným dopisem předsedu Vlády ČR Petra Nečase. V příloze Vám posílám tento otevřený dopis, který byl již na Úřad Vlády ČR doručen.

Dnešního dne proběhlo také jednání Tripartity, kde odbory přerušily její jednání. Odborářům vadí, že některé reformy byly již schváleny bez konzultací a budou žádat další mimořádné zasedání. Na 21. května 2011 plánují odbory velkou demonstraci. Je možné, že NRZP ČR se k této demonstraci připojí. Tuto věc musím napřed projednat s orgány NRZP ČR.

Vážení přátelé, přeji Vám pěkné a požehnané velikonoční svátky.

S pozdravem

Bc. Václav Krása