Významné dny OZPVýznamné dny pro OZPt5Poradna NRZP ČRt5E-poradnaLegislativaLegislativat1SpolkyAktualityProti stigmatizaciČasopis MostyČasopis Mosty EuroklíčEuroklíčDiskriminaceInstitut rovných příležitostí, z.ú.Diskriminacekontopomoci.czlogo-ceske-drahyObjednávkový formulář ČD a.s.logo praceprozp

Informace č.: 71 - 2015 (stanovisko APSS ČR)

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám stanovisko Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR ve věci zvýšení příspěvku na péči. Asociace podporuje naše stanovisko, aby byl příspěvek na péči zvýšen ve všech stupních o 10 % již k 1. 7. 2016.

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR vyzývá vládu, aby vláda přijala variantu č. 2. V této věci se na Vás opět obracím, abyste psali dopisy na jednotlivé členy vlády, nebo i poslance tak, aby vláda, při projednávání novely zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, která zahrnuje zvýšení PnP, rozhodla o zvýšení o 10 % od 1. 7. 2016. Můžete použít také argument, že náš postoj podporuje také Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Přeji Vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása